Ruimte, hulpmiddel voor verandering

Technologie, innovatie, design, strategie, prestaties, comfort, flexibiliteit en duurzaamheid zijn de termen die het beste nieuwe werkplekken definiëren. Deze steeds veranderende omgevingen weerspiegelen een nieuwe manier om werk te zien en te begrijpen. Ze zijn de sleutelelementen geworden voor een nieuwe levensstijl waarin het persoonlijke en professionele leven samenvloeien.

Nouveaux espaces de travail

Voorzien van een esthetiek die zich steeds verder verwijdert van datgene wat normaal gesproken wordt geassocieerd met traditionele kantoren, maar die toch dicht bij de toepassingen blijft die gerelateerd zijn aan het thuisdomein of de vrije tijd, wekken deze ruimtes al de interesse van architecten, ontwerpers en facility managers.

Plaatsen waar de meesten van ons veel van hun dagelijks leven doorbrengen. Ze hebben een enorme invloed op onze fysieke en mentale gezondheid en moeten beantwoorden aan de nieuwe behoeften van bedrijven en hun werknemers. Net als woningen evolueren ze samen met de behoeften van hun bewoners en veranderen de ontspannings- en distributieomgevingen naargelang het publiek dat ze aanspreken. Het lijkt daarom essentieel dat de werkruimtes zich ontwikkelen in harmonie met de filosofie van het bedrijf dat zij huisvesten.

Evolution espace

Het is van fundamenteel belang om de werkruimte niet alleen als een omhulsel, maar ook als onderdeel van de inhoud te zien. Om dit te doen, kan verandering niet beperkt blijven tot de fysieke omgeving, omdat bedrijven bereid moeten zijn om hun DNA en hun modus operandi in overeenstemming met hun werknemenrs en hun klanten te veranderen. Flexibiliteit, mobiliteit, transparantie of samenwerking zijn essentiële termen zowel ruimtelijk als hiërarchisch.

Het gaat niet langer over de traditionele gesloten kantoorruimte of de open space die nog niet zo lang geleden werd geëist : nu vereisen werkplekken aangepaste oplossingen die de creativiteit en het welzijn van hun gebruikers stimuleren.

Conception de l'espace

Het definiëren van een werkstrategie die voldoet aan de behoeften van bedrijven is het doel dat architecten, facility managers en ontwerpers zichzelf hebben gesteld bij het plannen van dit type project. Een proces waarbij ruimte en bedrijf parallel moeten lopen, en dat gaat veel verder dan de generalistische oplossingen die tot nu toe werden toegepast. Elk bedrijf is een wereld en de kantoren van vandaag hebben niets de maken met die van gisteren of die van morgen.

De enige manier om een duurzame, hoogwaardige werkruimte te ontwerpen, is door deze flexibel, veelzijdig en aanpasbaar te maken. Omgevingen die samerwerking, concentratie, leren en socialisatie combineren, en elke werknemer in staat stellen te kiezen waar, hoe en wanneer hij wil werken.

Espace flexible

Hoe de werkruimte te transformeren in een hulpmiddel voor verandering dat talent kan aantrekken en behouden, terwijl de productiviteit wordt verbeterd en het welzijn van de werknemers wordt verhoogd. Dit is een van de aspecten die stof tot nadenken geeft aan het bedrijfsleven. Om te slagen in het transformeren van deze en hen efficiënter en winstgevender te maken via hun werkruimtes, moeten professionals die verantwoordelijk zijn voor dit aspect hand in hand gaan met de bedrijven en hun werknemers. Anderzijds, naast de archtecturale ruimte, vallen ook het meubilair en de verlichting onder de werkplek. Deze elementen zijn in staat om de fysieke werkomstandigheden van hun gebruikers te verbeteren, bovendien zeggen facility managers en meubelbedrijven er veel over.

Outil du changement

Zelfs landschapsarchitecten hebben inspraak in dit project, waarin vegetatie een fundamentele rol speelt, door planten en verticale tuinen die niet langer punctuele elementen zijn om natuurlijke oases te bouwen. Het gaat om het creëren van een nieuwe gebruikerservaring met elementen waarrond ruimtes, zoals meubilair, vegetatie, licht, kleuren en texturen worden gegroepeerd.

Végétation

Naast meubilair, verlichting of vegetatie, onderscheidt technologie zich als een belangrijk element van verandering in het interpreteren van de werkruimte.

Kantoren definiëren zichzelf niet langer als fysieke omgevingen, ze worden entiteiten die tijd en plaats overschrijden, waar communicatie tussen geografisch verspreide werkteams, innovatie, telewerken, sensorische stimuli of schermen met gedeelde informatie om interactie en leren te bevorden fundamenteel zijn. Momenteel verwijderen nieuwe technologieën de grenzen tussen leven, werk en vrije tijd, en vereisen nieuwe professionals die in staat zijn om met complexe projecten om te gaan die betrekking hebben op de ruimte zelf, maar ook op mensen, op processen en op technologieën.

Nouvelles Technologies

Vanuit dit perspectief is het cruciaal om in staat te zijn om de behoeften van bedrijven en hun werknemers te identificeren, om het archtitectuurproject vanuit een globaal perspectief te plannen, parallel met een installatieproces voor meubilair en verlichting. Tot voor kort was kantoorontwerp gebaseerd op het aantal werkplekken, bureaus en vergaderruimtes, maar het belangrijkste element is kwaliteit. Een kwaliteit van de werkomgeving die impliciet de productiviteit en het welzijn van zijn werknemers implementeert, door levende ruimtes in constante beweging, waarin het niet langer een kwestie is van het accumuleren van meters, maar van hun management verbeteren.

Interessante artikelen

Ook te lezen...

ASSMAN SMART: een slim beheer van uw werkruimtes

Het Assman Smart-systeem biedt u tal van nieuwe mogelijkheden voor uw bedrijf: intelligent werkplekbeheer, een reserveringssysteem met sensorondersteuning en geautomatiseerde elektronische lockercontrole. Onze Smart Office-oplossingen willen interne processen en...© 2024 – Ordin Access | Privacybeleid Designed with passion by WEEB
Door uw navigatie op deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies. Privacybeleid